Groepsreading leerzaam ? Zeker weten !

Regelmatig word ik gevraagd voor een groepsreading en het is zo leuk om te doen ! Uitgenodigd worden bij iemand thuis, waar een groepje nieuwsgierige en een tikkeltje zenuwachtige mensen zitten te wachten op een boodschap van een overleden dierbare of een inzicht wat nodig is, voelt voor mij nog altijd als weggeven van een cadeautje wat iemand al jaren wil hebben. Natuurlijk is iedere avond anders. In sommige groepen komen alleen maar foto’s van dierbaren naar voren omdat mensen soms met vragen zitten of gewoon weer eventjes contact willen hebben met diegene die op doorreis zijn gegaan. Maar een avond kan ook bestaan uit alleen maar boodschappen voor de ontvanger zelf omdat hij of zij het even niet meer weet.  De ene keer werk ik als doorgeefluik, de andere keer ben ik een kompas voor hem of haar die verdwaald is op hun levenspad.

Wat de gasten van zo’n groepsreading niet weten is dat er altijd een energie-uitwisseling plaatsvindt. Iedereen wordt geconfronteerd met een stukje waar hij of zij ook mee te maken heeft gehad of waar ze nog middenin zitten. Dit geldt ook voor mij trouwens! Als voorbeeld had ik een tijdje geleden iemand die steeds weer in de knoop kwam met het feit dat ‘nee’ zeggen niet haar sterkste kant was. Voor haar was het een vorm van zwakte want de persoon die zij steunde was ernstig ziek en ja, dan ga je niet zeggen dat je je niet lekker voelt en niet kan helpen met dingen. Altijd anderen willen opvangen die het, in haar ogen, zwaar hebben en alle steun kunnen gebruiken en zichzelf steeds verder op de achtergrond zette. Toen ze dit uitsprak, kwamen de tranen. Ze was moe, op maar durfde geen ‘nee’ te zeggen. Ik kon haar precies uitleggen wat ze voelde, wat haar volgende stap moest worden en hoe zij haar weg kon vervolgen. Zelf had ik namelijk jaren daarvoor in een soortgelijke situatie gezeten Ook ik dacht dat ik alle bordjes van iedereen om mij heen wel omhoog kon houden maar raakte steeds meer uitgeput. Toen ik vervolgens zelf niet meer overeind kon blijven, had niemand in de gaten dat ik op de grond lag, uitgeput.zelf

Iedereen die meedoet aan een groepsreading, krijgt te maken met zelfreflectie. Er zit er altijd wel een tussen waarin jij een stukje van jezelf of een situatie waarin jij verkeert, herkent. Dus, een groepsreading is een dubbel leermoment. Je leert van mij en van je reflectie.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *