Mediteren

Mediteren heeft een positieve invloed op je leven. Meditatie zorgt ervoor dat je alle spanning van de dag gemakkelijker van je af kan laten glijden en zodoende krijg je meer rust, vooral in je hoofd. Toch is het iets wat veel mensen óf nog nooit gedaan hebben óf het lukt ze niet. Mediteren moet je leren! Het is namelijk voor velen nog steeds een raar iets: stilzitten met je ogen dicht en nergens aan denken. Tja, hoe doe je dat dan precies? Hoe kun je nou aan niks denken?

Op het internet zijn genoeg tips te vinden die je erbij kunnen helpen om te leren mediteren. Ik ben ook zo begonnen. Met deze tips oefenen en oefenen. Waar ga ik zitten? Licht aan, licht uit? Met muziek of zonder? Wat mij enorm geholpen heeft zijn meditatieavonden. Op een meditatieavond leer je mediteren in een klein groepje. Niks is fout, alles is goed. Het mooie is dat je van elkaar leert. De eerste oefening is het mediteren zelf. Hoe je op je ademhaling moet letten, wat je met de gedachtestroom doet die voorbijkomt. De kunst van mediteren is namelijk dat je met deze gedachtestroom niets anders doet als haar voorbij laten komen. Zie je gedachten als bezoekers. Ze komen en gaan weer. Daarnaast werd op de meditatieavonden waar ik kwam ook een geleide meditaties gegeven. Heerlijk ontspannen liggen of zitten onder een dekentje en in gedachten ga je op reis. Je mee laten voeren naar mooie oorden, stranden, bossen of misschien wel een keer richting het Universum !

Omdat ik weet wat mediteren voor lichaam en geest doet, wil ik nu zelf deze meditatieavonden gaan geven. Ten eerste om meer mensen in aanraking te laten komen met mediteren zodat zij ook kunnen ondervinden hoe fijn het is om te doen. Of misschien zijn er mensen die het gewoon gezellig vinden om in een knus groepje lekker te ontspannen met een lekker kopje thee erbij en hun interesses te delen.

Omdat ik het laagdrempelig wil houden, vraag ik een kleine vergoeding van Euro 5,00. Het moet tenslotte wel leuk betaalbaar blijven! Deze avonden zal ik geven in Hoofddorp. Laat mij weten of het je wat lijkt om hieraan mee te doen, zo kan ik inschatten of er interesse voor is :-).

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *