Ontwaken van je levenskracht

Voor velen is de aankomende volle maan van 22 april al duidelijk voelbaar. Het thema is deze keer het ontwaken van je levenskracht. Al een tijdje voelt het alsof iets op uitbreken staat. Iets in jou staat op het punt om geboren te worden. Veel mensen hebben zich tijden verloren gevoeld of stonden ergens tussenin. Oude patronen en basissen vielen weg maar de nieuwe waren nog in productie en zouden pas later uitgeleverd worden.

Zoals ik al eerder schreef, zaten we allemaal in onze trein. Onderweg in ons eigen leven. Zonder dat we ons hiervan bewust waren, reed deze trein eigenlijk nergens heen. Wij dachten dat we onderweg waren naar ons doel of onze droom maar onze trein was op een onbekend spoor terechtgekomen en leek verdwaald. Zodoende moesten we allemaal uitstappen en kwamen we op een, voor ons, onbekend perron terecht. Geen informatie op de borden, niemand die iets omriep en iedereen keek verbaasd om zich heen. Dat er een nieuwe trein zou aankomen voelde overduidelijk maar wanneer en hoe deze trein precies zou rijden, wist niemand.

Inmiddels zijn alweer behoorlijk wat mensen opgehaald door hun nieuwe trein. Met kinderlijke spanning en nieuwsgierigheid ingestapt en vol vertrouwen begonnen aan hun nieuwe reis. Mijn trein komt eraan. Ik zie de lichten al in de verte en wéét dat dit mijn trein is. Deze trein is in het verleden al meerdere keren aan komen rijden. Toen ben ik ingestapt maar halverwege de rit toch weer overgestapt op mijn oude, vertrouwde trein. In deze vertrouwde trein zat namelijk alles wat met mijn oude basis te maken had, Bekenden, een stukje verleden van mijzelf. Álles wat vertrouwd voelde zat in deze trein. Dat ik dit eigenlijk moest gaan loslaten voelde ik wel maar ik durfde het niet.Trein

En nu? Mijn trein met mijn nieuwe basis en met een stukje toekomst komt eraan. In deze trein zitten voor mij nu nog onbekende mensen maar ik maak altijd snel contact dus ben ik niet bang. De toekomst zal, net als het verleden, met ups en downs gaan. Ik heb veel geleerd en weet dat ik sterk ben. Ik pak mijn ov chipkaart uit mijn tas en wacht tot in kan instappen……….

 

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *